top of page

POTPLANTEN

anthurium-paars-potplant-Dekker%20anthur

Bij Dekker Anthuriums hebben wij verschillende soorten potplanten voor in huis. Naast de anthurium planten hebben wij vaak ook andere veelal bijzondere planten in onze winkel, zoals Acalypha hispeda, plumeria, papaya planten, varens en orchideeën. Verder hebben wij ook glazen (hang) bollen die gevuld zijn met mooie planten. 

Hoe verzorg ik mijn anthurium plant?

Wij krijgen vaak deze vraag gesteld. Een anthurium is erg makkelijk in haar verzorging. Ze heeft weinig nodig om toch heel lang mooi te blijven. Er zijn wel een aantal punten waar je op kunt letten om nog langer plezier van je anthurium te hebben. 

Veel licht en lekker warm 

Anthuriums staan het liefst zo licht mogelijk, maar houden niet van direct zonlicht. Als de plant op een te donkere plek staat, zal zij minder bloemen geven. Anthuriums houden van warmte, bij een temperatuur tussen de 20 en 24 graden voelen zij zich het prettigst. Een temperatuur onder de 16 graden vinden ze echt niet fijn. 

Geen tocht en hoge luchtvochtigheid

Houdt anthuriums uit de buurt van tocht en zet ze niet te dicht bij een hete radiator. Anthuriums hebben het liefst een hoge luchtvochtigheid. Besproei je anthurium plant daarom af en toe met een plantenspuit. 

Luchtzuiverende werking

Anthurium als potplant heeft een luchtzuiverende werking. Anthurium is niet de enige kamerplant met die positieve eigenschap maar het grote voordeel van een anthurium is wel dat deze heel erg lang in bloei kan blijven. Dat onderscheidt een anthurium van andere bloeiende planten. De luchtzuiverende kwaliteiten van anthurium hebben o.a. effect op formaldehyde, ammoniak en vluchtige organische gassen. Voldoende anthuriums in een ruimte verminderen de schadelijke stoffen in gebouwen met meer dan 50% in 24 uur.

Hieronder tref je een aantal voorbeelden van planten die wij in onze winkel verkopen. Aangezien de voorraad dagelijks verschilt kan het zijn dat wij op dit moment andere planten in de winkel hebben.

bottom of page