Home

Woensdag 11 november 2015 zijn de hele dag opnames voor het televisieprogramma Binnenste Buiten op NPO2.

Of u nu op zoek bent naar een groepsuitje, een uitje met de kinderen of alleen de vlindertuin wilt bewonderen. U bent van harte welkom bij Vlindertuin Vlindorado.

Vlak achter het duingebied van Noord-Holland, tussen Alkmaar en Schagen in het landelijk gelegen Waarland, ligt de tropische vlindertuin Vlindorado. Eén van de grootste overdekte vlindertuinen van Europa gehuisvest in de bloemenkwekerij van Dekker Anthuriums.

Ons vlinderparadijs is van 14 februari 2015 tot 16 november 2015 geopend en een geschikte attractie voor elk weer type. Het is de thuishaven van meer dan 1000 vlinders waaronder de sensationele blauwe Morpho uit Midden-Amerika.

Naast de vlindertuin is er nog een belevenis, de vogeltuin. Een grote inloop volière met prachtige (sub)tropische vogels waar u heerlijk doorheen kunt wandelen en van dichtbij de vogels kunt bewonderen.

De hoofdpaden in onze tuin zijn verhard en drempelvrij en daarmee goed begaanbaar voor mensen met een rolstoel, scootmobiel of kinderwagen. Wij hebben één rolstoel en drie rollators waarvan u gratis gebruik kunt maken. Gelieve deze van te voren te reserveren.

Na de wandeling kunt u op ons terras nog heerlijk nagenieten. Dit kan zowel op ons binnen terras met uitzicht op de vlindertuin als op het patio terras.

Het tropische klimaat waarin de vlinders leven brengt met zich mee dat de temperatuur en luchtvochtigheid hoog zijn. Wij adviseren u daarom met uw kledingkeuze rekening te houden.

Een bezoek aan onze vlindertuin is een leuk idee voor een dagje uit en een unieke belevenis voor jong en oud! Mocht u een familie/vrienden of personeelsuitje hebben dan kunt u vlindertuin Vlindorado combineren met één van onze arrangementen. Zoals een bezoek aan de in het zelfde pand gelegen anthurium- en papayakwekerij van Dekker Anthuriums of een workshop waarbij u een prachtig boeket kunt maken.

Ook voor kinderfeestjes een leuke attractie.

Tip: maak de mooiste trouwfoto's in de vlindertuin!

NIEUW: Verkoop van papaya's, papayabladeren en papayathee. Uit onderzoek van de universiteit van Florida blijkt dat papaya de groei van verschillende vormen van kanker helpt te remmen. Papaya is naast een lekkere vrucht al minimaal honderden jaren in Azië een vrucht die gebruikt wordt om ziektes te bestrijden waaronder maag- en darmklachten. In het Caraibisch gebied wordt het sap van uitgeperste papayabladeren gebruikt om de symptomen van het Chikungunya en Dengue virus te bestrijden. Voor verdere informatie www.papayakwekerij.nlVlindertuin Vlindorado is ambassadeur van het Noordhollandpad, kanjer van de Westfriese Omringdijk en samen met de andere leden van Tuinderskring Harenkarspel winnaar van de Roel de Wit prijs. Deze prijs is 14 februari 2014 uitgereikt door commissaris van de koning, de heer Remkes, op het provinciehuis in Noord-Holland. De prijs is voor een project, persoon of organisatie die groen, natuur en recreatie toegankelijk en bereikbaar heeft gemaakt voor een breed publiek.